04 Januari 2010

welcome new yearsss..

Selamat datang tahun-tahun baru..1431H dan 2010...semoga tahun2 baru ini akan memberi kecerian dan keberkatan yg berpanjangan buat kita semua..alhamdulillah kedatangan tahun baru dibuka dengan pembelian aset terbesar kami..BAITI JANNATI...rumah kami yg terletak di BANDAR SERI BOTANI, Ipoh Perak ni baru je siap pembinaan nya..rumah yang comel lagi cute ni amat memberi makna buat kami..walaupun kitorg tak duduk sini dalam masa2 terdekat ni nanti..tapi at least we got something for ourselves..something for us to create our aspirations and inspiration..sesuai dgn statusnya sebagai istana umah hinggap di ujung minggu so saiz nye memang la comel..so let's take a look gambar rumah kami rumah contoh yg akan jadi aspirasi kami utk mendecoratekan nye nanti...menurut en.suami konsep yg bakal diaplikasikan kat umah ni nanti modern classic..so saya hanya mengikut dan menokok tambah mana yg berkenaan sahaja...so check it out..


ni dpn umah kami contoh..umah kami intermediate..so logiknya yg belah kiri tula..


ni living room..minta jgn tertipu..sekali lagi diingatkan ini adalah rumah contoh...decoration umah kami masih dalam pembinaan perancangan



kitchen yg comel dan simple..sesuai utk aku yg comel suka masak simple2 :)


master bedroom..maybe featured wall tu kitorg buat kaler purple gak..tapi darker sket..



one of the bedrooms (for rooms all together)..kat sini maybe featured wall  nak kaler orange...

Tiap kali lalu sini..damiya akan kata.."ha inila rumah contoh.."...En.suami pulak sangat excited..membelek magazine impiana dan apartment....so sekarang ni kami still dalam perancangan mana2 yg patut seperti pecah renovate dapur atau living..atau porch..atau..membiarkannya dalam keadaan sedia ada untuk sementara waktu..syukur alhamdulillah ya allah..Kau mudahkan perancangan kami setakat ini..mudahkan la perjalanan kami utk yg seterusnya... amin ya rabbal alamin...


3 ulasan:

Ammi Sara berkata...

Lawa umah contoh tu, hehe..ala takpe, blog aku pun mcm diary untuk anak2 bila besar nanti, yela nanti bile kita dah takde di dunia ni kan..at least adala memori kita utk diaorg, blog aku yg lama dah terbengkalai, hehe..lawa umah ko, lg lawa dah siap nanti kan.

kitaorg tgu abg alim finish study insyaAllah akn settle di tg malim.tk care..

fara berkata...

umah dah siap..tapi tunggu kunci..pemaju kata dia bagik kunci kat fasa 1 dulu..umah aku fasa 2..
ala..umah kecik je sara..dtg kumpul adik beradik mesti penuh dah..

umah kat tg. malim pun lawa2 gak tgk..bandar baru kan..

Syana berkata...

bestnye... cantik2.. jgn lupa house warming...