27 Januari 2010

Baby..kakak..dan abang

Arini MC..doktor suruh rehat, smlm balik awal..tekanan darah slightly low..doktor suruh jaga makan dan nutrien dlm badan sbb still nyusu..Dr. Raoofah kata takpe kalo just nyusu malam..tapi weekend camne? huhuhu..
alhamdulillah kandungan dah 7 weeks++..dah nampak heartbeat..kesian je tgk dia..menumpang dalam rahim mama..dengan penuh harapan..yeah baby..everybody is waiting for you especially kakak damiya yg asik cakap dgn baby menerusi talian thru pusat mama yg kakak damiya kata 'tmpat cakap dgn baby tu' walaupun perut mama leper lagi..

nampak tak gambar baby kat tgh2 tu? tak reti nak buat arrow laa..(sila abaikan ujung gambar yg agak terkelepett..terlipat dlm walletku)

Alhamdulillah mlm dah kurang rase seram sejuk..cuma rase penaaaat sgt bila tiba waktu ptg..kelas dah mula..dengan 5 subjek 16 kredit hour rasenya tak la teruk sgt..tapi badan tgh tak larat ni..memang rase penat bebeno..pas maghrib biasanya tido lama kejap sampai kul 10 lebih kdg2 kul 12 baru terjaga carik makanan...waktu aku pengsan tido tu en.suami la yg melayan 2 org budak tu..kemas meinan..basuh pinggan..basuh dan lipat baju..bagi makan danish sampai kenyang..tak la mlm nanti dia dok nenen jer..layan damiya dgn 'homework'nye..(thank you abang..doakan fara cpt recover ye!) kdg2 tgk terlentok dia kat krusi..huhuhu..ciannye dah la seharian kat skolah..(skola pagi tapi balik ngalahkah cekgu ptg)..ya allah berilah kekuatan kepada ku..dan pulih kembali dari alahan ni..cepat la trimester kedua tiba!!

Smlm balik awal, dapat la tido dulu sblm amik bdk2 berdua tu..so mlm tadi seronok dapat melayan bdk2 berdua tu..dah lama tak melayan diorang..biakan babah dia rehat dan tido awal..

kakak dan abang yg tgh bizi..


 Danish Husainy yg tekun menconteng cadar mewarna buku



Damiya Hannani yg left and right handed hand..kalo penat tgn kanan tuka buat dgn tgn kiri..tapi most of the time tgn kiri..

Doakan mama cepat recover..bole layan u all main dan 'buat homework'..miss a lot this moment..love u all sooo much!!..rindunye dgn anak2 ku yg kat umah makcik ani.!!!!.kene hantar gak walaupun mama MC..takut tak dpt rehat..

2 ulasan:

ina berkata...

ku doakan ko cepat recover..alhamdulillah setakat 2 org nie...aku x de masalah aper2 time trisemseter 1 n sampai beranaks...bila bersalinkan hadeef la penat sikit sbb dia bgn terlalu awal setiap hari..sehingga hari nie..paling lewat dia bangun...kul 6.30 pagi..pagi tadi..kul 5 pagi..cuba bayangkan harunya pagi aku ngan si kecik nie...

Ammi Sara berkata...

Mama cepat baik yek, bby dlm peyut jgn buat mama penat sgt ye syg..jd gudboy/girl k