08 Februari 2010

Permintaan seorang mama plak...

Salam ari isnin..
Ujung minggu ni, ari sabtu nak balik tg. karang...bestnye!!!! last skali balik aritu time krismas..aritu tok mak damiya cakap dgn damiya dlm tepon "damiya nak balik kmpg hari raya cina ni..ye?" damiya kata "eh tok mak.. mana bole kita sambut raya cina ??!!..kita kan org isylam.." gelak beso je tok mak nye..
balik kmpg ni ada beberapa list of menu dah ku bgtau mak..rase tingin nak makan benda-benda ni:
Pertama: murtabak singapore

 
mujur ler org johor pun nak balik raya cina ni..kenala abg n kakak iparku bawakkan siap-siap..murtabak ni ada kat JB je..bole frozenkan..memang sedap sgt..daging dia "idup-idup" jer :). dengar citer kalo nak beli murtabak ni kena beratur berjam2..biasanya org call dulu..pastu dtg amik jer...harga RM5 ke atas..En. Suami pun tompang ngidam gak murtabak ni "pesan dengan mak..soh diorg bli banyak sket..abg pun tingin.." terpaksa la bersaing nanti hehe..dia pun ngidam gak..

Kedua: Meehoon Goreng Mak/Abah
Ni memang nak mak atau abah je yg masak..sebab nak yg kaler orange..setakat ni kalo tgk mihun goreng kat kedai mesti kaler itam..nak yg kaler orange je :P seperti biasa tanak togey ye..

Ketiga: Karipap Mak
Huhu..tingin sgt..si aizat pun cuti dari kerjaya kesayangannya selaku penjaga butik kak gee sementara tunggu posting nih..bole la dia tolong mak skali..ni aku kene turun padang skali la..buat banyak2 trus..

Keempat: Kueh Cara Berlauk
Ni ingat nak buat dengan aizat..bersama pemantauan mak...kueh cara berlauk ni biasa mak buat kaler kuning sket..makan time panas-panas...huuuuu..sudah kecur air liur ku..

Kelima: Nasi Ayam Kak Anis (Optional)
Ni kalo sempat..kalo kakak iparku itu ada masa la..takut dia balik kmpg dia lama ke..tak yah pun takpe..bole di adjust ngidam ku ini..

Tak saba nak balik kampung..tak saba nak makan..makan..makan..sekarang ni jenuh mereka-reka apala yg nak makan..tiap2 ari soalan yg "takut" nak dgr dari mulut en.suami "arini nak makan apa?"...jgn ditanya..huhuhu..tak tau la nak makan apa...sume tak selera..lagi2 malam...
jangan mcm time pregnant damiya dulu dah la..tingin sgt nasi goreng ikan masin..baru bawak masuk bungkusan dalam kete je dah terkeluar balik sume isi perutku...insya allah tak kot..
"Ya allah berkatilah rezki yg masuk ke perutku ya allah..semoga dengannya akan membentuk darah daging anak yg ku kandung dengan sempurna dan penuh barakah...."

3 ulasan:

ina berkata...

wah..dasat nyer ngidam ko nie fara...banyak gilos dalam list...hehehhe...aku rasa ngidam je lebih..makan secoet jer..hakss..haks...

Sara berkata...

Betul betul betul..

Selalu nafsu kita kuat, tp time actually nak telan tu tak larat..hehe..ape2 pun. slmt di pampered oleh mak ayah, syok oo..teringat time aku awal2 preggy waidi, mama n baba aku dtg adelaide, abis di pampered aku seminggu.
Best gler!

mama dhs berkata...

Hehe gitu ler penangan pregnant kali ni..list ni jadik menjela sebab agak lama tak balik tg. karang..en.suamiku ada kelas weekend..ni pun tak tau la banyak mana aku bole makan..kdg2 sesuap 2 jer..buat lepas teringin..

Sara..camne kalo tringin cempedak goreng ke..air kelapa ke..kalo kat adelaide dulu?..huhu tak saba nak balik..mak abah..nantikan kepulangan anakmu!!