18 Jun 2009

Menulislah...Demi Anak-Anak



Salam...rasanya dah hampir 4 bln tak jenguk langsung ke blog ni..maklumla sejak ada blog "yang lagi satu tu" aku tak jenguk pun blog ni..tapi aritu bila babah DHS belikan majalah anis bln ni,dan terbaca ruangan tulisan saifulislam (one of my favorite blogger) rase terpanggil plak utk up date kembali blog ni.Tajuk tulisan saifulislam tu..MENULISLAH..DEMI ANAK-ANAK..dalam tu secara ringkasnya aku citerkan dia rasa sedih bila kenangan dia dengan allahyarham abah dia seakan-akan "hampir" hilang..so dia tak mahu dianggap "hilang" dari mata anak-anak dan cucu-cucunya kelak..jadi dia nekad utk menulis di blog/majalah/tulis buku dsb..

untuk anak-anak mama..mama akan mula menulis (arap-arapnya konsisten) demi kalian..agar kenangaan manis sepanjang membesarkan kalian akan tetap utuh dalam ingatan..agar pesanan mama dan babah supaya menjadi anak-anak yang taat perintah Allah & Rasul akan tetap boleh "didengari" dengan adanya pesanan daripada blog ini..walaupun semasa mama & babah telah mengadap Ilahi kelak..insyallah..

Tiada ulasan: